Kysané zelí s uzeným masem

Kategorie: Masové polévky
Hodnocení: **
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
125 g slaniny
stroužek česneku
500 ml masového vývaru z kostky
125 g uzeného masa
300 g kysaného zelí
zelenou papriku
lžičku sladké papriky
tabasco
sůl
250 g kabanosu
4 lžíce smetany ke šlehání.


Postup
V kastrolu rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme jemně nakrájené cibuli a česnek, zpěníme, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme na kostky nakrájené maso a zelí a přikryté vaříme 30 min. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou papriku, okořeníme paprikou a několika kapkami tabasca, osolíme a opepříme. Kabanos nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu a dusíme 15 min. Na talířích zjemníme lžící smetany.



www.netkucharka.cz