Kategorie: Houby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
čerstvé tvrdé houby
strouhanka
2-3 vejce
olej na smažení
cibule
Nálev:
1,75 l vody
0,25 l bílého vína
0,25 l octa
10 lžiček cukru
5 lžiček soli
4 ks nového koření
3 bobkové listy
3 ks hřebíčku
2 lžíce hořčičného semínka
Postup
Čisté houby nakrájíme na silnější plátky a dáme na 1 minutu do horké vody. Obalíme ve strouhance, ve vajíčkách a opět ve strouhance a opečeme do zlatova. Dáme do sklenice, kde střídáme vrstvu cibule a vrstvu hub.
Nálev:
Smícháme všechny uvedené přísady a vaříme asi 5 minut. Nálev necháme vychladnout a pak nalijeme do sklenice s houbami a cibulí. Necháme proležet 2-3 dny v lednici.
www.netkucharka.cz