Moravský pivní guláš

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
500 g hovězí kližky
100 g oleje
300 g cibule
2 lžičky sladké mleté papriky
80 g rajského protlaku
2 brambory
500 ml tmavého piva
1 feferonka
kmín, sůl


Postup
Maso nakrájíme na kostky.Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku a lehce osmahneme. Na tento základ vložíme osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme. Zalejeme polovičkou piva, přidáme rajský protlak a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme oloupané, nastrouhané brambory a feferonku. Podlejeme zbytkem piva a dusíme, až je maso měkké a šťáva zahoustlá. Je li třeba průběžně podlíváme vodou.



www.netkucharka.cz