Kapr s nádivkou

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Ips

Suroviny
1 kapra
10 dkg dušené šunky
1 vejce
1střední cibuli
60 gramů másla
sklenku suchého bílého vína
20 dkg hub
sůl
pepř a koření (tymián, petržel).


Postup
Šunku nakrájíme a osmahneme na másle a cibuli. Přidáme 10 dkg hub a vejce, dle chuti osolíme a opepříme.Rybu zbavíme hlavy, ocasu a šupin, očistíme, vykucháme a naplníme ji připravenou směsí ze šunky a hub. Konce kapra upevníme kuchyňskou jehlou a okořeníme ho tymiánem a petrželí.Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj kapra a pečeme třicet minut ve vyhřáté troubě. V menším kastrůlku podusíme zbytek nakrájených hub s vínem, kterými během pečení kapra podléváme.



www.netkucharka.cz