Živáňské závitky se slaninou

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor: Testudo

Suroviny
4 hovězí plátky
60 g anglické slaniny
1 střední mrkev
celer (velký jako mrkev)
1 velká cibule
(dvě menší)
1 vejce
lžíce sádla
1-2 lžíce rajčatového
protlaku (kečupu)
10 g másla
hladká mouka
mletý pepř
sůl


Postup
1. Plátky masa rozklepeme do šířky a osolíme a opepříme po obou stranách
2. Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme do misky
3. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo, přidáme do misky
4. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno a také přidáme do misky
5. Na směs rozklepneme vejce a vše spojíme a vše rozetřeme na plátky masa
6. Stočíme závitky a spojíme je jehlami (nebo převážeme nití)
7. Závitky obalíme v mouce a opečeme na sádle (oleji)v papiňáku
8. Zalijeme asi 3 dl vařící vody z rychlovarné konvice, přidáme protlak a v uzavřeném hrnci dusíme 35-45 minut
9. Zchladíme papiňák a po jeho otevření zkontrolujeme hustotu omáčky, pokud je příliš řídká, rozmícháme trochu hladké mouky v malém množství vody a ještě 5 minut v uzavřeném hrnci dusíme
10. Jinak maso vyjmeme a omáčku spojíme ponorným mixerem
Přílohy: Knedlík kynutý práškem, Rychlý houskový knedlík, Houskové knedlíky z brambor, těstoviny , Dušená rýže



www.netkucharka.cz