Anglická krkovička

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
3 lžíce olej
sůl
50 g máslo
vegeta
2 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice (bez kosti)


Postup
Plátky masa zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a z jedné strany pomoučníme.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme maso pomoučněnou stranou dolů. Pět minut opékáme, až se na mase začnou tvořit krvavé skvrny. Maso zaprášíme moukou, otočíme do tuku a opékáme opět 5 minut.
Pak maso přendáme do termonádoby a přiklopíme.
Na pánvi zůstala vrstva tuku a mouky, kterou seškrábeme ode dna, poprášíme paprikou a vegetou a zalijeme sběračkou horké vody. Povaříme, ode dna odškrábeme a rozmačkáme případné žmolky.
Hotovou šťávu procedíme na řízky. Anglickou krkovičku podáváme s brambory.
Poznámka:
Maso připravované tentokráte po anglicku
Hlavní chod


Poznámka
Maso připravované tentokráte po anglicku



www.netkucharka.cz