Baielys z koňaku

Kategorie: Alkoholické nápoje
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost: středně obtížný
Autor: Alexis

Suroviny
2 konzervy slazeného mléka
0,5 litru koňaku (rumu)
2 mandlové pudinky
0,5 l mléka
200 ml šlehačky
(mandlová tresť)


Postup
Neotevřené konzervy slazeného mléka SALKO ponoříme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny. Nemusíme se bát, nebouchne to. Poté konzervy necháme vychladnout a mezi tím si uvaříme půl litru mandlového pudinku ze 2 sáčků, který také necháme vychladnout. Občas při chladnutí zamícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Uvařené a vychladlé konzervy slazeného mléka otevřeme a nelekáme se, že mají hnědou barvu. To jen cukr při vaření zkaramelizoval. Pudink dáme do mixéru, mixujeme a pomalu přiléváme obsah konzerv. Až je vše řádně rozšlehané,bez pucků a hrudek,přiléváme koňak a nakonec přidáme smetanu ke šlehání. Lze také přidat pár kapek mandlové tresti, ale není to nutné. Nalijeme do lahví, uzavřeme a necháme minimálně 14 dní uležet. Podáváme chlazené s kostkou ledu.
Poznámka:
Když už jsem nestihla dát sem recept před vánocemi,tak alespoň na silvestra. K uležení stačí i 3 dny a už se dá pít a je moc dobrý. Přeji Vám všem krásné prožití silvestra a hodně zdraví v Novém roce 2006. Alexis



www.netkucharka.cz