Kategorie: Smetanové omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: |
Suroviny
sůl
4 dkg máslo
1 ks žloutek
250 ml kysaná smetana
4 dkg hladká mouka
500 ml hovězí vývar
250 ml smetana na vaření
2 lžíce jemně sekaný kopr
Postup
Na másle opražíme mouku, kterou zalijeme studeným vývarem a necháme povařit. Přilijeme sladkou smetanu a přidáme jemně posekaný kopr.
Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme předtím rozšlehali jeden žloutek. Chviličku povaříme.
Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem, houskovým knedlíkem a vejcem uvařeným natvrdo.
Poznámka:
Omáčka, kterou někteří milují a jiní nesnáší. Já se ji naučila vařit pro dědu, který ji měl rád a nikdo mu ji nechtěl vařit. Prý je vynikající.
Omáčka
Poznámka
Omáčka, kterou někteří milují a jiní nesnáší. Já se ji naučila vařit pro dědu, který ji měl rád a nikdo mu ji nechtěl vařit. Prý je vynikající.
www.netkucharka.cz