Divoké kuře

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Petr Král

Suroviny
3 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
250 ml voda
2 listy - bobkový list
4 kuličky - nové koření
100 ml červené víno
150 g anglická slanina
6 kuliček celý pepř
4 ks kuřecí čtvrtka


Postup
Kuřecí čtvrtky očistíme, opláchneme proudem studené vody a osušíme. Posypeme kořením divočina a osolíme. Slaninu pokrájíme na nudličky, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Do remosky nalijeme olej, vložíme čtvrtky kuřete, na maso poklademe nudličkami slaniny, kolečky cibule a vše zasypeme kořením. Mírně podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a pečeme doměkka. Behem pečení podléváme vlastní vypečenou šťávou. Z téměř hotového masa odstraníme koření, podlijeme trochou červeného vína a ještě chvíli pečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a vařeným zelím.


Poznámka
Kuřecí čtvrtky se speciální směsí koření.



www.netkucharka.cz