Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: Věrka Fišerová |
Suroviny
4 lžíce olej
1 ks cibule
2 lžíce smetana
1 dl voda
1 kg kuře
1 lžíce sladká paprika
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce pálivá paprika
Postup
Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl. Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou.
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu a zahustíme smetanou na šlehání. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit.
Hotovou omáčku podáváme s masem, houskovým knedlíkem nebo bílým pečivem.
Poznámka
Kuře na paprice, jak se dělá u nás doma aneb další varianta tradičního českého pokrmu.
www.netkucharka.cz