Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: MAGGI |
Suroviny
1 krocan; 30 dkg slaniny; sůl
svazek petrželky kudrnky; 0,5 kg jedlých kaštanů; 0,5 l mléka; muškátový květ; 6 vajec; 30 dkg strouhanky; citrón
černý pepř mletý; 15 dkg másla; 5 dkg sardelek; 0,5 kg mletého vepřového; 20 dkg krocaních jater; 20 dkg uvařeného uzeného masa; bylinky; 1 kostka MAGGI Zlatý Slepičí bujón se zeleninou
Postup
Očištěného krocana prosol, prsa prošpikuj částí slaniny, vykruť krk. Krocana naplň, zabal do alobalu a dej péci asi na 2 až 3 hodiny do trouby.
Půl hodiny před dopečením alobal sundej, přelij krocana studenou vodou (bude mít křupavou kůrčičku) a nechej dopéci.
Nádivka do volete:
Kaštany nejprve vař asi 10 minut ve vodě, oloupej je a dej vařit do směsi vývaru z MAGGI Sypkého Zlatého slepičího bujónu se zeleninou a mléka. Měkké rozemel, přidej nakrájenou slaninu, máslo, žloutky, nasekanou petrželku, citrónovou kůru, sůl, pepř a nakonec sníh. Naplň touto nádivkou vole a zašij.
Nádivka do krocana:
Utři máslo se sardelkami a solí, přidej vejce, nasekané uzené maso a syrová játra, mleté maso, citrónovou kůru, pepř, strouhanku a bylinky. Touto směsí naplň vnitřek krocana.
Ze zbytků nádivek tvaruj koule, které nechej péci společně s krocanem.
Poznámka
Příloha: Růžičková kapusta, baby karotka, opečené brambory.
www.netkucharka.cz