Treska s ořechovou náplní

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 treska (můžeš použít i jinou
jakoukoli celou rybu-kapra
štiku
hejka); 1 kostka MAGGI Bylinek česnek a petržel; 1 lžička pálivé a sladké papriky; olej; 3 cibule; 1 šálek vlašských ořechů; pepř; sůl; 1 lžíce sekané petrželky; 50 g jemně krájené slaniny; šalvěj; 1 sklenka bílého vína


Postup
Očištěnou rybu potři rozmělněnou kostkou MAGGI Bylinky-česnek a petrželová nať,(kterou jsi rozmělnil v jedné lžíci olivového oleje), mírně osol, posyp lehce pálivou paprikou. Na 2 lžících nejlépe olivového oleje zpěň jemně pokrájenou cibuli, přidej šálek vlašských ořechů. Zamíchej, opeč, podle chuti osol, opepři a přidej lžíci sekané petrželky,(můžeš použít i čerstvé mladé lístečky kopřivy), lžičku sladké papriky. Promíchej. Nádivkou naplň rybu a uzavři ji jehlami. Na pekáčku rozehřej 3 lžíce (nejlépe olivového oleje) spolu se slaninou. Na to opatrně vlož rybu, navrch dej špetku šalvěje a pár čtverečků slaniny. Rybu do červena upeč v troubě. Podlévej během pečení bílým vínem a přelévej výpekem. Hotovou rybu rozděl na porce a přelij šťávou.


Poznámka
Příloha: Vařené brambory a salát.



www.netkucharka.cz