Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 1 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 treska (můžeš použít i jinou
jakoukoli celou rybu-kapra
štiku
hejka); 1 kostka MAGGI Bylinek česnek a petržel; 1 lžička pálivé a sladké papriky; olej; 3 cibule; 1 šálek vlašských ořechů; pepř; sůl; 1 lžíce sekané petrželky; 50 g jemně krájené slaniny; šalvěj; 1 sklenka bílého vína
Postup
Očištěnou rybu potři rozmělněnou kostkou MAGGI Bylinky-česnek a petrželová nať,(kterou jsi rozmělnil v jedné lžíci olivového oleje), mírně osol, posyp lehce pálivou paprikou.
Na 2 lžících nejlépe olivového oleje zpěň jemně pokrájenou cibuli, přidej šálek vlašských ořechů. Zamíchej, opeč, podle chuti osol, opepři a přidej lžíci sekané petrželky,(můžeš použít i čerstvé mladé lístečky kopřivy), lžičku sladké papriky. Promíchej. Nádivkou naplň rybu a uzavři ji jehlami.
Na pekáčku rozehřej 3 lžíce (nejlépe olivového oleje) spolu se slaninou. Na to opatrně vlož rybu, navrch dej špetku šalvěje a pár čtverečků slaniny. Rybu do červena upeč v troubě. Podlévej během pečení bílým vínem a přelévej výpekem.
Hotovou rybu rozděl na porce a přelij šťávou.
Poznámka
Příloha: Vařené brambory a salát.
www.netkucharka.cz