Dánský Biksemad

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: lab 23810

Suroviny
Ingredience:
asi 400 g peceného nebo duseného jakéhokoliv masa
2 vetsí cibule
asi 1 kg varených brambor
asi 25 g másla nebo margarinu
sul
pepr
4 vejce


Postup
Příprava:
Maso a brambory nakrájejte na malé kosticky. Cibuli nakrájejte taktéz na kosticky a opecte ji na velké pánvi na tuku. Pridejte maso a opecte je do hneda. Do pánve pridejte brambory a restujte az jsou opeceny.
Ochutte solí a peprem.
Z vajec pripravte 4 sázená vejce. Biksemad podávejte na talírích se sázeným vejcem nahore a s omáckou Worcesthershire nebo HP omáckou.

Toto je dobrý zpusob jak vyuzít zbytky masa a brambor. Jídlo lze pripravit z jakéhokoliv masa: veprového, hovezího, telecího, jehnecího i drubezího. Lze pouzít i varené maso nebo uzeninu. Dulezité jsou dve veci: ingredience musí být nakrájeny na drobno (nebo nekdy na plátky) a kazdá se musí opékat zvlást. Tedy ne vsechny tri najednou. Pomer by zhruba mel být: dva díly brambor, jeden díl cibule a jeden díl masa. Ale to není nijak závazné. Do jídla lze pridat nepatrne stávy z masa nebo nejakou omácku. Ale jen trosku. Biksemad nesmí být mokrý nebo dokonce plavat.



www.netkucharka.cz