Kategorie: Houby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: lab 23899 |
Suroviny
Ingredience:
300 g vatovce
sůl
kmín drcený
3 PL másla
500 ml kysaného mléka
30 g droždí
300 g hladké mouky
2 vejce
špetka pepře
rozpuštěné máslo na potírání lívancové pánve
Postup
Příprava:
Vatovec oloupu a nakrájím na malé plátky, osolím a podusím na 1,5 PL másla. Přidám drcený kmín a dusím do vydušení tekutiny. Odstavím a nechám vychladnout.
Do poloviny vlažného kysaného mléka rozdrobím droždí, přidám 2 PL hladké mouky, promíchám a nechám vzejít kvásek.
Zbytek mouky prosiju do mísy, přidám vykynutý kvásek, rozšlehané žloutky, zbytek rozehřátého másla a vlažného kysaného mléka. Osolím, připepřím a nechám na teplém místě vykynout, až se objem zdvojnásobí.
Teprve nyní vmíchám podušené houby a ušlehané bílky ze dvou vajec.
Lívancovou pánev potřu rozpuštěným máslem, naplním směsí a smažím po obou stranách dozlatova.
Podávat můžeme samostatně nebo jako přílohu. Dělávám je také zdobené masovou směsí.
Je již po sezoně, ale snad se bude recept hodit i v příštím roce nebo se mohou použít bílé hříbky. Mám dojem, že jsem tento recept někomu tady slíbila, že uveřejním. Pozdě...ale přeci.
Zdroj: můj bráška Vláďa
www.netkucharka.cz