Kategorie: Zeleninové polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: lab 23724 |
Suroviny
Ingredience:
3 PL olivového oleje
4 velké, oloupané strouzky cesneku
4 plátky suchého, bílého chleba
4 PL papriky
1 l hovezího vývaru
spetka rímského kmínu
4 vejce
sul
pepr
cerstvá petrzelová nat
Postup
Příprava:
Zapnete troubu na 230 st. C. V kastrolu rozehrejte olivový olej. Na nem orestujte strouzky cesneku do zlatova, vyjmete je a dejte stranou.
Na oleji opecte plátky chleba a dejte je stranou.
Do oleje pridejte 1 PL papriky a restujte nekolik vterin. Pridejte vývar, rímský kmín a zbytek papriky. Rozmackejte osmazené strouzky cesneku a pridejte je do polévky. Osolte, opeprete a povarte asi 5 minut.
Plátky osmazeného chleba nakrájejte na kosticky, rozdelte je do ctyr polévkových misek a zalejte polévkou. Do kazdé misky rozklepnete opatrne jedno vejce. Misky dejte do trouby a varte asi 3 minuty az vejce ztuhnou.
Posypejte polévku krájenou petrzelí.
Tip: Namísto abyste vejce varili v polévce v troube, rozmíchejte je ve vroucí polévce.
www.netkucharka.cz