Zeleninový hrnec

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: lab 23615

Suroviny
Ingredience:
tuk nebo olej
libové maso (vepřové, drůbeží, králičí)
sůl, pepř, kmín, chilli, česnek
cibule
paprika
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
brambory
hlávkové zelí
rajčata nebo kečup


Postup
Příprava:
1 lžíci tuku nebo oleje rozpusťte v hrnci. Odstavte ho a dávejte do něj vrstvy surovin tak, aby vždy nová vrstva zakryla tu spodní.

1. vrstva - 0,75 kg drobně nakrájeného libového masa. Posolte, opepřete, okmínujte, posypejte chilli, česnekem nakrájeným na tenké plátky.

2. vrstva - 5-6 nakrájených cibulí, 2-3 nakrájené papriky.

3. vrstva - 0,75 kg očištěné nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny.

4. vrstva - 0,75 kg oloupaných a na kostky nakrájených brambor.

5. vrstva - 1 menší nastrouhané nebo jemně nakrájené hlávkové zelí, které trochu pokmínujte.

6. vrstva - 4-5 nakrájených rajčat (nebo kečup).

Důležité je zachovat pořadí vrstev. Asi 1 hodinu nechte na kovové plotýnce bez míchání dusit pod pokličkou - nejdříve asi čtvrt hodiny prudce, potom velice mírně. Teprve po dokončení sejměte pokličku, obsah zamíchejte a podávejte s chlebem nebo topinkami.



www.netkucharka.cz