Křenové párky

Kategorie: Slané
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: lab 23628

Suroviny
Ingredience:
3 kg zadního hovězího masa
3 kg vepřového bůčku
3 kg prátu
200 g rozvařených vepřových kůží
160 g soli
25 g mletého pepře
8 g koriandru
200 g strouhaného křenu
1 l vody
20 mm, - střívka o průměru
provázek


Postup
Příprava:
Hovězí maso a bůček odděleně pokrájíme na kostky a promícháme se solí. Necháme 2 dny v chladu. Kůže rozvaříme nejlépe v Papinově hrnci (v litru vody 2 hodiny). Předsolené maso a vystydlé kůže jemně umeleme, přidáme prát, vodu, koření a křen. Vypracujeme kompaktní vláčnou směs a plníme do střívek na 15 cm dlouhé párky. Oddělujeme je překroucením kolem osy, konce věnců provázkem zavážeme. Udíme teplým hustým kouřem asi 2 hodiny do zlatohněda, pak prohřejeme ve vodě o 80°C po dobu 10 minut, přelijeme vlažnou vodou a ještě 30 minut udíme teplým kouřem.



www.netkucharka.cz