Kuře na víně v pomalém hrnci

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: lab 23633

Suroviny
Ingredience:
6 cibulí zelnacek, jen bílá cást
3 plátky slaniny
1 kure, rozdelené na 6 kousku
1 KL soli
1 KL tymiánu
8 malých cibulek
480 ml suchého cerveného vína
2 Kl kurecího vývaru
1 strouzek cesneku, rozetrený
250 g zampionu, nakrájených na plátky
2 PL másla
11 PL kukuricného skrobu
2 PL studené vody


Postup
Příprava:
Nakrájejte bílou cást zelnacky na malé kousky. Ve vetsí pánvi restujte slaninu a cibuli az je slanina chrupavá a vlozte cibuli a slaninu, bez tuku, do pomalého hrnce spolu s nakrájenou zelnackou. Kure osolte a posypte tymiánem. Opecte je na pánvi po vsech stranách do hneda. Vlozte je do hrnce. Oloupejte cibulky a do kazdé udelejte na korenovém konci dva zárezy do kríze. Opecte je na pánvi na zbytku tuku a pridejte je do hrnce. Do pánve nalejte víno a vse odvarte. Pridejte vývar, promíchejte a nalejte na kure. Do hrnce pridejte cesnek, zakryjte poklickou a varte na LOW 6-8 hodin. Zampiony opecte na másle, pridejte je do hrnce a prepnete na HIGH. Jakmile obsah zacne bublat, prilejte skrob rozmíchaný ve vode a opatrne promíchejte. Varte az vse zhoustne.



www.netkucharka.cz