Kuřecí křidélka na medu

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
8 12 kuřecích křidélek
2 lžíce medu
1 lžíce octa
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce bílého vína
2 lžičky cukru
0,5 lžičky mletého zázvoru
5 lžic vývaru z kostky masoxu
1 strouček česneku
sůl
olej


Postup
Med rozšleháme se sójovou omáčkou, octem, vínem, cukrem, zázvorem, vývarem
a česnekem utřeným se solí. Směsí potřeme křidélka a v chladu je asi 3 hodiny, ale nejlépe přes noc, marinujeme. Osolíme je, naklademe na pekáč vytřený olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Po chvíli je obrátíme, podlijeme nepatrně vodou nebo vývarem a pečeme do změknutí a zčervenání. Křupavá křidélka podáváme se žampionovými bramborami.



www.netkucharka.cz