Norský mořský guláš

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
400 g mořské štiky a sledě s kůží
100 g slaniny
100 g eidamu
2 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
2 rajčata nebo protlak
kmín
sůl


Postup
Na oleji s kostičkami slaniny osmažíme kolečka cibule, přidáme kousky ryb posypané moukou s kmínem, osmažíme, přidáme mletou papriku, zalijeme 4 dl vody, znovu osolíme a zvolna vaříme 15 minut.

Přidáme kousky papriky a rajčat, zasypeme sýrem a necháme probublávat asi 5 minut. Podáváme s bílým pečivem a nejlépe chutná druhý den.

Původní kuchyní tohoto receptu je Norsko



www.netkucharka.cz