Kategorie: Ostatní omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 3 Náročnost: lehký Autor: Miroslav Jiroch |
Suroviny
400 g krevet
2 cibule
5 stroužků česneku
100 g rajského protlaku
5 cl bílého vína
150 200 g taveného smetanového sýra
šťáva z poloviny citrónu
sůl,mletý bílý pepř
oregano
olivový olej
lžíce sekané petrželky nebo pažitky
2 lžíce černých oliv na ozdobu
Postup
Na oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku, přidáme okapané krevety, česnek nakrájený na plátky, petrželku nebo pažitku, oregano, sůl, pepř a prohřejeme. Potom zalijeme směsí protlaku, bílého vína, citrónové šťávy a taveného sýra. Ještě jednou krátce prohřejeme a podáváme ozdobené půlkami černých oliv.
Příloha: Čerstvé bílé pečivo.
Poznámka: Můžeme použít i krabí tyčinky. Ty pak nakrájíme na větší kousky a prohřejeme jen velmi krátce.
Poznámka
podávám s těstovinami
www.netkucharka.cz