Africké vepřové kotlety
00:40
Postup
1 Na pánvi rozpustíme tuk, vložíme kotlety a necháme péci 7 - 8 minut. Pak je obrátíme, osolíme, opepříme, natrháme na ně lístky tymiánu (nebo posypeme sušeným) a pečeme 2 - 3 minuty. Přikryjeme a dusíme ještě 5 minut. Banány oloupeme a rozřízneme po délce na poloviny.
2 Kotlety vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Do pánve vložíme banány řezem nahoru, několik minut je opékáme, pak je obrátíme a znovu několik minut pečeme. Mají být opečené dozlatova, ale nemají se rozpadat. Zahřejeme koňak a banány jím oflambujeme.
3 Kotlety srovnáme na nahřátou mísu, kolem nich rozložíme banány a polijeme šťávou.
4 Poznámky: Je lépe vybrat ne příliš zralé banány. Tymián se může nahradit jiným kořením podle chuti, např. cayenským pepřem, karí nebo paprikou. Flambování se může vynechat.
5 Doporučená příloha:
6 Château-Margaux, Beaujolais Village
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Francie
Poznámka
Nutriční hodnoty na 1 porci: E=2870 kJ, B=23,7 g, T=50,3 g, S=34,6 gMohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře