Aloha vepřové
Suroviny
na porce
- na jemno posekaných, zelených šalotek 4 lžíce
- sójové omáčky 2 lžíce
- soli 0,5 lžičky
- pepře 0,25 lžičky
- velké panenky, očištěné, každá asi 340g 2
- nastrouhaného, čerstvého zázvoru 2 lžíce
- medu 2 lžíce
- stroužky česneku, utřeného 2
Postup
1 Ve velké míse smíchat med, cukr, zázvor, zelenou šalotku, sójivou omáčku, sůl a pepř. Přidat maso a dobře ho obalit v marinádě. Přikrýt a vložit do chladničky na 4-8hodin.
2 Slít maso a uschovat marinádu. Vložit maso do alobalem vyloženého plechu, nebo zapékací misky s nízkým okrajem. Vložit pod gril (asi 15cm od elementů) a ogrilovat maso po 20min. (zůstane náznak růžové barvy uvnitř). Sem tam maso otočit. Ke konci grilování potřít maso marinádou.
3 Vyjmout z trouby a volně přikrýt alobalem (utvořit stan). Nechat stát po 10min. před naporcováním.
4 Doporučená příloha:
5 Brokolice a sladká cibule Aloha z Wok kotlíku a brambory.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře