Argentinské maso Chimichurri
Suroviny
na porce
- vepřových panenek, nebo hovězího roštěnce, nakrájených na 3 cm kostky 500
- rozpuštěného sádla, nebo olivového oleje 4 lžíce
- drceného oregana 2 lžíce
- posekané petrželky 2 lžíce
- rozdrcené stroužky česneku 2
- soli 1 lžička
- papriky 1 lžička
- lupínků chile papričky, nebo čerstvé posekané 0,5 lžičky
- mletého černého pepře 0,5 lžičky
- mletého bílého pepře 0,5 lžičky
Postup
1 Smíchat všechny ingredience v uzavíracím mikrotenovém sáčku a nechat v chladničce marinovat asi 24 hodin.
2 Vyjmout maso, vylít marinádu, maso navlíct na předem namočené špejle, nebo kovové jehle. Ogrilivat na horkém přímém grilu. Otáčet je jak je zapotřeby, aby se maso stejnoměrně opeklo do hněda.
3 Podávat s Bramborovými špízy, s Poblano paprikami a černými fazolemi.
4 TIP: Stejně lze připravit asi 10 - 15 cm pod rozehřátým grilem v troubě, nebo na grilovací pánvi.
5 Můžete připravit dvojitou dávku chimichuri omáčky, polovinu použít na marinování a polovunu na podávání, nebo jinou omáčku.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře