Asturské vepřové řízky

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso ochutíme muškátovým květem a nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a touto směsí připravené řízky potřeme. Zabalíme a ovážeme nití.
2 Pak je naskládáme do ohnivzdorné misky, v níž jsme rozehřáli část oleje. Podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou doměkka.
3 Na oleji podusíme kolečka pórku, přidáme plátky očištěných žampionů, osolíme, opepříme a podusíme. Zalijeme solamylem rozmíchaným ve trošce vody a přidáme smetanu.
4 Nakonec přilijeme šťávu vypečenou z řízků, promíchame, přidáme trošku cayenského pepře a podle chuti dosolíme. Hotovou omáčku přelijeme přes řízky.
5 Doporučená příloha:
6 Podáváme s opečeným bramborem.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...