Asturské vepřové řízky
01:00
Postup
1 Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso ochutíme muškátovým květem a nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a touto směsí připravené řízky potřeme. Zabalíme a ovážeme nití.
2 Pak je naskládáme do ohnivzdorné misky, v níž jsme rozehřáli část oleje. Podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou doměkka.
3 Na oleji podusíme kolečka pórku, přidáme plátky očištěných žampionů, osolíme, opepříme a podusíme. Zalijeme solamylem rozmíchaným ve trošce vody a přidáme smetanu.
4 Nakonec přilijeme šťávu vypečenou z řízků, promíchame, přidáme trošku cayenského pepře a podle chuti dosolíme. Hotovou omáčku přelijeme přes řízky.
5 Doporučená příloha:
6 Podáváme s opečeným bramborem.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře