Babiččina hrachová jachnija na pátek

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience: 500 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 2 cibule, 2 rajčata nebo 2 lžíce protlaku, hladká mouka do zásmažky, olej, sůl, mletá paprika, petržel

Postup

1 Postup přípravy: Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (já dávám 3 vrchovaté lžičky mouky na 2 l vody, musí to mít trochu hustší konzistenci, jako krémová polévka). Přidáme hrášek, povaříme a až je skoro hotový, dodáme rajčátka nakrájená na jemno. Před podáváním můžeme přidat petrželku. Jachnija se vždy u nás jí s čerstvým chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Čočka s rýží
Uvaříme zvlášť čočku a rýži (asi 1: 1). Na pánvi osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření (sůl, pepř, chilli), dále vepřovou konzervu, ...
 · 00:30
Pravý židovský šoulet
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalij...
Dušené černé fazole se slaninou
1 PL = 1 polévková lžíce 1 KL = 1 kávová lžička 1 hrnek = 250 ml Příprava: Fazole zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Př...
 · 12:00 · 
Zapékaná pohanka
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme bobtnat. Mezitím si nakrájíme zeleninu na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a ze...
 · 12:00 ·  · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...