Bábovka mramorová - velká

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • žloutků 8
  • z 8 bílků sníh 8
  • soli špetka
  • másla 250 g
  • pískového cukru 400 g
  • polohrubé mouky 650 g
  • citronová kůra
  • prášek do pečiva 1
  • vlažného mléka i více 500 ml
  • 4-5 PL práškového kakaa
  • sádlo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

Postup

1 Do šlehací mísy vložíme změklé máslo, žloutky a pískový cukr. Necháme vyšlehat doběla.
2 Mezitím vyšleháme sníh z 8 bílků a špetky soli. Odložíme.
3 Citronovou kůru, prášek do pečiva a mouku promícháme a po částech spolu s vlažným mlékem zašleháváme do žloutkového základu. Po řádném promíchání zamícháme po částech sníh.
4 Vymazanou formu sádlem a vysypanou hrubou moukou, naplníme první polovinou světlého těsta. Pak vlijeme další polovinu těsta smíchanou s kakaem. Promícháme špejlí.
5 Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme kolem 1 hodiny i více na 180 °C.

Mohlo by Vás zajímat

Babiččina bábovka
V míse utřeme Heru s práškovým cukrem, žloutky, špetkou soli a stouhanou citronovou kůrou. Pak přidáme mouku, kvásek a vše zaděláme asi 0,25 l vl...
 · 00:45
Mramorová bábovka
Postup přípravy: Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamíc...
Bábovka
Vše vymícháme do těsta asi 5 minut. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 1 hodinu....
 · 00:33
Ořechová bábovka ze sv. Anny
Cukr, máslo, olej, žloutky a ořechy pořádně utřeme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, šálek mléka a nakonec ušlehané bílky, zvolna pečeme ...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...