Barevná medúzka po česku

Barevná medúzka po česku
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • masa hovězího, vep­řového či telecího 4 plátky
  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • salámu 4 plátky
  • rajčata 4
  • menší natvrdo uvařená vejce 4
  • na dušení tuk
  • cibule
  • trochu mleté sladké papriky
  • na zahuštění hladká mouka rozmíchaná ve stude­né vodě nebo v zakysané smetaně

Postup

1 Plátky masa hodně naklepe­me do většího plátu, posolíme a opepříme z obou stran, z jed­né namažeme plnotučnou (či ji­nou pikantnější) hořčicí. Na střed položíme plátek salámu (ale není nutné). Rajské jablíčko rozpůlíme, dužinu z obou půlek vydlabeme, zasadíme vajíčko a druhou prázdnou půlkou rajče­te přikryjeme (nevadí, že neza­kryjeme celé vejce). Položíme na maso (salám). Plátek vezme­me zespodu, přehneme až přes vajíčko s rajčetem (utvoříme ja­kýsi měšec či kouli) a nahoře zavážeme.
2 Na tuku zesklovatíme cibuli, přidáme mletou papriku a maso­vé medúzky po všech stranách opečeme. Podlijeme teplou vo­dou, přidáme 0,5-1 kostku ma­soxu, můžeme vmíchat i 0,5 až 1 lžičku hořčice, a dusíme v pa­piňáku zhruba 50 minut. Měkké vyjmeme, dáme na teplé místo a dohotovíme omáčku - zahustí­me, dochutíme a přelijeme přes síto.
3 Z medúzek odstraníme nit a svrchu je krájíme na 4 čtvrtky (máme-li opravdu ostrý nůž, mů­že být dílků i více, až jako třeba u pomeranče), ale tak, že je do­le nedořízneme, aby je spodek držel pohromadě. Takto nakro­jené měšce masa se rozevřou a jsou i hezky barevné.
4 Doporučená příloha:
5 rýže, brambory, houskový knedlík.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
Hovězí roláda pikant
Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořči...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...