Bažant na kyslej kapuste

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Bažanta potrieme soľou, čiernym korením a tymiánom a položíme ho na vymastený plech prsiami nahor. Poukladáme naň plátky slaniny a pečieme v rúre pri 175?C asi 30 min.
2 Cibuľu s kapustou urestujeme na oleji, pridáme 125 ml vody, soľ, cukor, čierne korenie a tymián a necháme variť 45 min.
3 Po 30. min. pečenia z bažanta odstránime slaninu, zvýšime teplotu na 200?C a dopekáme ešte 25 min.
4 Výpek precedíme cez sitko a spolu s odkôstkovaným hroznom a sektom vmiešame do udusenej kapusty. Prehrejeme ho a podávame ako oblohu k bažantovi, ktorého dodekorujeme pečenou slaninkou

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...