Bigos

0 hodnocení02:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Hovězí maso očistíme a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
2 Zelí propláchneme, zalijeme horkou vodou. Přidáme kousky hovězího masa. Osolíme, okořeníme, přidáme kolečka cibule a houby. Nakonec přidáme sádlo a dusíme. Podle potřeby podléváme. Dusíme při mírné teplotě asi 3 hodiny.
3 Druhý den tuto dobrotu opět uvedeme do varu, přidáme kousky vepřového masa, škvarky a dusíme přibližně stejnou dobu jako první den.
4 Třetí den přidáme kolečka klobásky, hodinku podusíme a servírujeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hornoslezský bigos
Obojí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme. Na polovině sádla a pokrájené slanině, usmažíme dozlatava jemně nakrájenou cibuli. Při...
02:00
Polský Bigos
Osolené vepřové maso dusíme na sádle zpěněné cibulce téměř do měkka. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vařím...
02:00 · 02:00
Bigos III
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dus...
02:00 · 02:00 · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...