Bojarské blíny

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 100
  • g
  • hladkej múky
  • 200
  • g
  • hladkej múky
  • 20
  • g
  • vykysnutého droždia
  • cukor
  • 2
  • poháre
  • vlažného mlieka
  • 3
  • vajcia
  • maslo
  • kyslá smotana

Postup

1 Pracovný postup: Z hladkej a hrubej múky, z vykysnutého kvásku a lyžice cukru spravíme cesto. Dobre vykysnuté cesto premiešame s vlažným mliekom, vajciami a necháme znova vykysnúť. Potom pečieme na rozpálenom masle po oboch stranách malé lievančeky, ktoré po vypečení potrieme maslom a podávame teplé s hustou kyslou smotanou.

Mohlo by Vás zajímat

Lívance ruské (bliny)
Odváženou mouku dobře za sucha promícháme, malého množství směsi použijeme na přípravu kvásku spolu s droždím, cukrem a menším množstvím mlék...
00:35
Rusko - krajiny bývalého Sovietskeho zväzu
Charakterizovať rôznorodosť a bohatú pestrosť jedál ruského ľudu, žijúceho na dvoch kontinentoch, je takmer nemožné. Samozrejme, prevládajú tradi...
00:35
Jarní kuřátka nebo křepelky s třešňovo-vanilkovou omáčkou
Předehřát troubu na 190°C. Pro vaření připravená a očištěná kuřátka potřít solí a pepřem. Nahoru položit kousíčky másla a dát je do pekáčku. V...
00:35
Lívance ruské (bliny)
Odváženou mouku dobře za sucha promícháme, malého množství směsi použijeme na přípravu kvásku spolu s droždím, cukrem a menším množstvím mlék...
00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...