Bosáky

Bosáky
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • den předem vařených brambor 1 kg
  • velkých syrových brambor 5
  • hrsti krupičky 3
  • solamylu 250 g
  • sůl

Postup

1 Oboje brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s krupicí a solamylem, osolíme.
2 Vypracujeme těsto.
3 Mokrýma rukama tvarujeme knedlíky a dáme vařit do většího množství osolené vody.
4 Knedlíky vyplavou, pak vaříme asi 5 minut.
5 Skvělé, vždy se povedou!

Poznámka

Bosáky jsou krajovým názvem pro chlupaté knedlíky. Říká se jim tak na sušicku. Bosáky jsou výbornou přílohou k pečené kachně, ale moje babička je milovala třeba k pajšlu (plíčkám). Tyhle se nerozváří. Jsou měkké kluzké, tak jak bosáky mají být. Dělám je v

Mohlo by Vás zajímat

Bosáky jako peříčko
Brambory nastrouháme jako na bramborák a krájíme tři dny staré housky, smícháme s vejci, moukou a osolíme. Necháme asi 0,25 hodiny odpočinout. Pa...
00:45 · 
Bosáky jako peříčko
Brambory nastrouháme jako na bramborák a krájíme tři dny staré housky, smícháme s vejci, moukou a osolíme. Necháme asi 0,25 hodiny odpočinout. Pa...
00:45 ·  · 00:50 · 
Bosáky
Zaděláme těsto a zaváříme menší knedlíčky, které vaříme 8 minut
00:45 ·  · 00:50 ·  · 00:40
Bosáky
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme do vr...
00:45 ·  · 00:50 ·  · 00:40 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...