Bramborové hřebínky se slaninou

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • sůl
  • brambory 5 ks
  • mletý bílý pepř
  • anglická slanina 80 g
  • strouhaný sýr 30 g
  • slepičí bujón 1 kostka

Postup

1 Brambory oškrábeme, opláchneme studenou vodou a po delší straně seřízneme tak, aby brambory stály. Potom je hustě nařežeme, ale nedokrajujeme, aby se nerozpadly.
2 Do zářezů opatrně vsouváme kousky slaniny. Troubu předehřejeme na 180°C.
3 Ve varné misce si připravíme z kostky drůbeží vývar a do něj opatrně, nejlépe pomocí kleští, vkládáme připravené brambory. Na sporáku přivedeme vývar k varu a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 50 minut.
4 Poté je osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a vrátíme na 20 minut dopéct.
5 Brambory ihned podáváme.

Poznámka

Nejen velmi chutná bramborová příloha, ale také moc pěkně vypadající pokrm pro sváteční tabuli.

Mohlo by Vás zajímat

Kynuté knedlíky z domácí pekárny
Přílohové kynuté knedlíky úplně bez práce. Suroviny v uvedeném pořadí dát do domácí pekárny, zapnout program TĚSTO a můžeme jít zatím na procházk...
Dušené zelí
Čerstvé zelí nakrájíme na nudličky. Do velkého hrnce dáme vodu, do ní zelí a povaříme (10-15 minut). Když jde o zelí nové (z počátku léta), tak s...
 · 
Karlovarské knedlíky
Máslo utřeme se solí a žloutky, vmícháme smetanu a mouku. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na más...
Chlupaté knedlíky
Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustějš...
 · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...