Broskvový krém s čokoládou

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • broskvového kompotu 450 g
  • plnotučného bílého jogurtu 250 g
  • krémového sýra (žervé) 100 g
  • šťáva z půlky citronu
  • cukru 1 lžíce
  • půl balíčku vanilkového cukru
  • plátků želatiny 6
  • smetany ke šlehání,50g hořké čokoládové polevy 100 g

Postup

1 Broskve rozmělníme i se sirupem. Přimícháme jogurt, sýrový krém, šťávu z citronu, cukr a vanilkový cukr. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a rozpustíme. Vmícháme do jogurtové hmoty. Vložíme do hcladničky. Ušleháme smetanu a vmícháme do tuhnoucího krému. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, tence rozetřeme na dobře vyhclazený tác. Zatuhlou čokoládu shrneme stěrkou tak ,aby se tvořili hoblinky. Broskvový krém naplníme dop ohárů. Ozdobíme hoblinkami.

Mohlo by Vás zajímat

Bublanina piškotová
Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme do pěny, přidáme cukr a šleháme, až je z pěny krém. Zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr...
Metrové řezy
Sníh z bílků+kakao+do hřbetu. KRÉM: mléko, pudink, máslo, práškový cukr. Vše utřít.
Tunely
Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně zašleháme cukr a po jednom žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku. Asi 0,666666666666667 těsta vylijeme na p...
Punčové řezy s kokosem
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mouku a upečeme piškot. Potřeme punčovou náplní - rozdrobené piškoty smícháme s ostatními přísadami. Na punčov...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...