Brynzové halušky

0 hodnocení00:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • syrových brambor 750 g
  • hladké mouky nebo 1:1 hladká s polohrubou 250 g
  • sůl
  • trocha soli
  • brynzy 250 g
  • slaniny nebo domácího špeku 150 g

Postup

1 Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz speciální haluškové síto. Vaříme asi 4-5 minut tj. až halušky vyplavou na povrch vody, to jsou uvařené. Buď je scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili slizkosti, nebo je vytahujeme dírkatou vařečkou případně naběračkou.
2 V teplé míse případně rovnou v hrnci je dobře promícháme s brynzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou.

Mohlo by Vás zajímat

Halušky s uzeným masem
Oloupané brambory jemně nastrouhejte; pustí-li příliš mnoho vody, slijte ji. K bramborám přidejte hrubou a hladkou mouku, trochu soli, vejce a do...
00:30 · 
Halušky s vejcem
1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Osolíme přidáme 1 vejce, hladkou mouku a zamícháme. Podle potřeby dosypeme mouku. 2. Připravené těst...
00:30 ·  · 00:35 · 
Brynzové halušky
Postup přípravy: Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušk...
00:30 ·  · 00:35 ·  · 00:44
Halušky
Do nastrouhaných syrových brambor přidáme ? kg hladké mouky až vznikne hustší těsto. Pak z těsta lžičkou vykrajujeme menší kousky (možno dělat i ...
00:30 ·  · 00:35 ·  · 00:44 · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...