Bylinkové pirohy s pikantní náplní

0 hodnocení00:34
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • pro 4 osoby : 250 g hladké mouky
  • sekaných bylinek (petrželka 3 lžíce
  • dobromysl
  • kerblík
  • tymián)
  • pokrmového tuku (IVA) 100 g
  • sůl
  • octa 1 lžička
  • vody 125 ml
  • měkkého salámu (např. kabanos) 200 g
  • smetanového sýra nebo netučného tvarohu 200 g
  • bazalky svazek
  • bílek 1
  • žloutek 1
  • strouhaného sýra 20 g
  • kmín
  • sezamová semínka
  • hladkou mouku
  • sekané bylinky
  • pokrmový tuk
  • soli 1 lžička

Postup

1 1 lžičku octa a 125 ml vody uhněteme do hladkého těsta a dáme asi na 30 minut do chladničky.
2 Salám rozkrájíme na malinké kostičky, vmícháme do sýra či tvarohu, olsolíme, přidáme jemně posekanou bazalku.
3 Vyválíme těsto na pomoučeném válu do tloušťky 2 mm, vykrajujeme kolečka o průměru 8-10 cm. Doprostřed dáme vrchovatou lžičku náplně. Okraje potřeme bílkem. Kolečka složíme na půlky, okraje pevně přitlačíme ozdobně vidličkou. Pirohy potřeme rozšlehaným žloutkem, sypeme podle chuti sýrem, kmínem nebo sezamovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Brynzovníky od Rominska
Těsto vyválet, nakrájet na čtverce, naplnit náplní, přehnout do tvaru trojúhelníku. Strany k sobě dobře přitisknout a nechat ještě asi 20 minut k...
Chléb
Chleba rozmočíme ve vodě v jedné nádobě. Připravíme kvásek v druhé nádobě. Droždí jemně rozdrobíme, smícháme a necháme vykvasit až bublá. Poté ...
Mandlová štóla
Náplň si připravíme večer před pečením. Přísady jednoduše promícháme, uzavřeme do nádoby a dáme do ledničky. Náplň necháme okapat. Rozdrobené d...
 · 01:05 · 
Máslový croissant
Příprava jídla: 1. Mísení Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte cukr, sušené droždí a poté vyklepněte vejce. Vmíchejte žloutek a ...
 · 01:05 ·  · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...