Candát v medu s estragonem a čekankou
Postup
1 Všechny kusy čekankového salátu rozkrojíme napůl a zbavíme je košťálků. Potom je na několik minut vložíme do vroucí slané vody, aby se spařily.
2 Candáta zbaveného kůže rozkrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, a na několika kapkách oleje opečeme po obou stranách.
3 Zpěníme si máslo, přisypeme k němu mouku a zalijeme mlékem. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, načež přimícháme smetanu a vajíčko.
4 Med si nahřejeme a smícháme s estragonovým octem.
5 Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a vložíme do ní spařené listy čekankového salátu. Zalijeme je medovou zálivkou, na to potom položíme řízky rybího masa a vše zalijeme předem připravenou smetanovou omáčkou. Povrch posypeme strouhaným sýrem, potom mísu vložíme do trouby a při teplotě 200-220 °C řádně upečeme, což potrvá asi 5-10 minut. Před podáváním posypeme čerstvě nasekaným koprem a ozdobíme dílky citronu.
Mohlo by Vás zajímat
Candáta nakrájíme na porce, osolíme, a v troubě pečeme na másle. Když je ryba skoro měkká, posypeme ji strouhanými oříšky, přelijeme máslem a dop...
1. UPEČTE RYBU
Rúru predhrejte na 220, teplovzdušnú na 180 stupňov.
Rybu položte na plech vyložený papierom na pečenie, nastrúhajte na ňu citró...
· 00:30
Příprava:
1. Obalte rybu ve směsi mouky a lahůdkové papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku.
2. Dejte do misky lžičku olivového ole...
· 00:30 · 00:25
1. Rybu pokapeme 4 lžícemi limetové šťávy. Rajčata spaříme a oloupeme a spolu s olivami posekáme. Cibuli a 1 stroužek česneku oloupeme, feferonku...
· 00:30 · 00:25 · 01:00 ·
Komentáře