Česnekový chlebíček - nejenom na Silvestra!

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • veka nebo bageta
  • česnek
  • máslo (lépe opravdové
  • ne Ramu) - na jednu veku stačí asi 6dkg
  • sůl
  • koření (nejlépe provensálské
  • ale stačí tymián)
  • alobal nebo pečící papír

Postup

1 Utřeme máslo s prolis. česnekem, solí a kořením a mažeme tenkou vrstvou jednotlivé krajíčky veky - vždy jen jednu stranu - klademe krajíčky opět vedle sebe. (Pokud děláme z bagety, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky, ale nedokrojíme, aby se úplně nerozpadla). Zbytkem másla potřeme vršek. Pevně zabalíme do alobalu (došel, takže to dneska zkouším v pečícím papíru). Dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky odležet. Pečeme v troubě nebo pod grilem asi dvacet minut - na nejslabším stupni. Účelem je, aby se nahoře vytvořila křupavá kůrčička, vevnitř by mělo pečivo zůstat krásně vláčné a provoněné bylinkami. Podává se ještě teplé, studené už to není ono. Pokud někomu česnek nevoní, stačí jen koření - u nás je o chlebíček vždycky velký boj..

Mohlo by Vás zajímat

Křen s jablky
Křen a jablka nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme cukr a ocet, promícháme a plníme do lahviček. Nesterilujeme....
 · 00:30 · 
Kuřecí prsa s adžikou
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky , osolené a opepřené obalíme ve škrobové moučce orestujeme na oleji a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.Poté ...
 · 00:45
Jihočeské Kosmatice
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při š...
Rychlí domácí utopenci
Nálev svaříme a vychladíme. Špekáčky oloupeme a rozkrájíme podélně na půlky, poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka, proužky kapií a na kostič...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...