Chateaubriand

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • sviečkovice 400 g
  • masla 30 g
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • Béarnézska omáčka: 4 lyžice estragónového octu
  • posekaná šalotka 1
  • lyžica posekaného estragónu 1
  • žĺtky 2

Postup

1 Sviečkovicu priečne rozpolíme. Polovice posolíme, z jednej strany potrieme roztopeným maslom a okoreníme. Porcie 2 minúty grilujeme do hneda z oboch strán. Potrieme maslom. Mäso nakrájame na plátky a podávame s omáčkou. Omáčka: na panvicu nalejeme estragónový ocot, pridáme šalotku a posekaný estragón. Zmes niekoľko minút varíme, aby sa vyparila asi na tretinu objemu. Do misky v kastróle s vriacou vodou dáme žĺtky, prilejeme ocot a šľaháme do zhustnutia. Roztopíme 90 g masla a postupne ho pridávame do omáčky a ušľaháme.

Mohlo by Vás zajímat

Biftek Chateaubriand
Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a ...
00:30
Chateaubriand pro dva
Zarolovat maso do utěrky, nebo plastického filmu, aby si udrželo zakulacenou formu. Plochou stranou paličky na maso pěkně maso naklepat do výšky ...
00:30
Chateaubriand
Zpravidla se připravuje pro dva. Váha použité svíčkové by měla být 400-500g, což se předpokládá pro pár. Očištěnou svíčkovou osolíme a okořeníme ...
00:30
Biftek Chateaubriand
Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a ...
00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...