Chodský kotlet se zelím

0 hodnocení00:25velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Náplň:
  • vepřové maso
  • Příloha:
  • kysané zelí
  • Těsto:
  • česnek
  • sůl
  • vejce
  • brambory
  • voda
  • polohrubá mouka
  • mletý černý pepř

Postup

1 Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Maso můžeme použít vepřové i kuřecí. Záleží, co má kdo raději.
2 Podle svého ověřeného receptu si připravíme těsto na bramboráky.
3 Maso očistíme, omyjeme, osušíme a rozklepeme. Lehce jej osolíme.
4 V pánvi rozehřejeme olej. Na pánev rozhrneme těsto a vložíme na něj naklepaný řízek a zakryjeme dalším těstem. Chodský kotlet se zelím zvolna smažíme z obou stran dokřupava.
5 Když bývá upečené těsto, bývá obvykle hotovo i maso. Jako přílohu podáváme kyselé zelí. Je to vynikající oběd. Chodský kotlet se zelím zapíjíme pivem.
6 Poznámka:
7 Tady v západních Čechách mu se říká vošouchy a jako vylepšení přidáme vepřový řízek.
8 Hlavní chod

Poznámka

Tady v západních Čechách mu se říká vošouchy a jako vylepšení přidáme vepřový řízek.

Mohlo by Vás zajímat

Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Vepřové koleno na pivě se šťouchanými bramborami
1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno....
Vepřové na houbách
Vepřovou krkovici dobře omyjeme, osušíme a potřeme sladkou paprikou, solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v předehřáté trou...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...