Cibuľová bageta

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

Postup

1 Postup receptu
2 Cesto je najlepšie zarobiť večer. Najskôr sa zmieša voda s múkou a nechá pol hodiny oddýchnuť. Medzitým sa skaramelizuje cibuľa tak, že na panvičke na troche oleja orestujete na polkolieska nakrájanú cibuľu. Keď zmäkne a začne chytať zlatistú farbu, pridáte kávovú lyžicu kryštálového cukru, ktorý necháte v cibuli skaramelizovať. Cibuľa je krásne opečená, dáme ju na kuchynské obrúsky, aby nebola mastná a necháte ju vychladnúť.
3 Po pol hodine do cesta pridáte soľ, sušené droždie a vychladnutú cibuľu. Mixérom s hákmi cesto poriadne vypracujete. Dáte ho takto nevykysnuté do väčšej misky zakryté viečkom, alebo fóliou na noc do chladničky.
4 Ráno cesto vytiahnete z chladničky, pekne podkyslo
5 Pripravíte si papier na pečenie, posypete ho múkou a vylejete cesto. Už ho nemieste, len rozdeľte na tri časti, ktoré v múke vytvarujte na bagety. Je to preto, aby si cesto zachovalo bublinkovú štruktúru. Zakryte bagety utierkou a nechajte ešte ďalšiu hodinu dokysnúť. Môžete ich ostrým nožíkom trocha šikmo narezať
6 Rúru vyhrejte na 230 stupňov aj s plechom, kde budete piecť bagety. Potom bagety preneste aj s papierom na ten horuci plech. Ked dáte plech do rúry, vhoďte na dno rúry pár kociek ľadu, teplotu znížte na 190 stupňov a pečte asi 20-25 minut do chrumkava. Upečené bagety vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke, aby dýchali aj od spodu.
7 Môžete ich podávať na studeno...
8 ...alebo na teplo...

Mohlo by Vás zajímat

Francouzská bageta
Všechny suroviny dáme do mísy, nebo nádoby domácí pekárny. Uhněteme těsto, v případě domácí pekárny volíme program Těsto. Těsto necháme kynout 60...
Ořechová bageta
Žitnou mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Droždí, 100 ml vlažné vody a cukr smícháme. Směs vlijeme do důlku a zaprášíme trochou m...
155.francouzská bageta od evy
Program Těsto Vytvarovat dlouhé bagety a necháme kynout. Nahoře nařízneme několik šikmých řezů a před pečením potřeme slanou vodou. Pečeme na ...
Francouzská bageta od EVA
Po vykynutí z těsta vytvarujeme dlouhé bagety (postup např. u receptu č.611), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...