Čokoládový dort s ovocem a šlehačkou
Suroviny
na porce
- másla 125 g
- čokolády na vaření 100 g
- plná lžíce kakaa 1
- žloutků 5
- cukru krupice 150 g
- hladké mouky 200 g
- pomerančová kůra
- bílků na sníh 7
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- pomerančový džem
- 0,25-0
- smetany ke šlehání 51
- ztužovače 2
- kompotované nebo čerstvé mandarinky na ozdobu
- strouhaná čokoláda
Postup
1 Změklé máslo našleháme se změklou čokoládou, kakaem, žloutky a cukrem. Střídavě pak přidáváme mouku, nastrouhanou kůru a dotuha ušlehaný sníh. Upečeme ve vymazané a vysypané formě ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí korpus rozkrojíme, potřeme džemem, spojíme, po stranách i na povrchu potřeme džemem. Ozdobíme vyšlehanou smetanou (se ztužovačem), ovo-cem a čokoládovými hoblinkami.
Mohlo by Vás zajímat
Do mísy dáme celá vejce, cukr a vyšleháme v robotu do husté pěny.
Při zapnuté metle pomalu nalijeme olej.
Do připraveného základu vmícháme postup...
· 01:30 ·
Žloutky utřeme s 3 lžícemi vody a 100 g cukru, 1 vanilkovým cukrem. Přidáme sníh, mouku, Solamyl a prášek do pečiva, mandle a promícháme. Vlijeme...
0,25 kg cukru, 1 vejce 5 dkg másla se tře a za stálého míchání přidává se po trošce 4 dkg kakaa, pak 0,25 l mléka, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce r...
1. Hnětené těsto: na vál prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Přidáme zbylé suroviny a dobře proděláme. Těsto vypracujeme do hladka (poku...
·
Komentáře