Čokoládový potahovaný

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • suroviny:
  • vejce 2
  • g cukru krupice 150
  • ml oleje 100
  • lžíce kakaa 3
  • ml mléka 250
  • g polohrubé mouky 250
  • prášek do pečiva 1
  • cm) - pečeme 2x (forma 26
  • roláda:
  • vajec 6
  • g cukru krupice 140
  • g hladké mouky 80
  • lžíce strouhané nugátové čokolády 3
  • (pečeme 2x na plechu)
  • krém:
  • g másla 250
  • salko (nevařené) 1
  • g kakaa 50
  • dohotovení:
  • čokoládová modelovací hmota
  • g strouhané nugátové čokolády 100
  • ozdoby z čokoládové modelovací hmoty

Postup

1 Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přiléváme olej. Pak střídavě mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva a mlékem. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 180°C..Hotový korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Tento korpus upečeme ještě jednou. Na roládu cukr s bílky vyšleháme v hustou pěnu, potom po jednom přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek asi půl minuty. Nakonec vešleháme hladkou mouku a 3 lžíce strouhané nugátové čokolády. Na plech se zvednutým okrajem položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozetřeme stejnoměrně těsto. Pečeme při 180°C 7 až 10 minut. Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a i s papírem srulujeme. Pečeme rovněž dvakrát. Po vychladnutí rozmotáme a nakrájíme na pruhy asi 6 cm. Kulatý korpus potřeme krémem. Krém připravíme ušleháním másla s kakaem a salkem. Pruh rolády rovněž potřeme krémem, srolujeme a usadíme doprostřed korpusu. Další pruhy mažeme krémem a natáčíme kolem středu až dosáhneme rozměrů spodního korpusu. Vršek pomažeme krémem a přiklopíme druhým kulatým korpusem. Dáme vychladit. Připravíme si čokoládovou modelovací hmotu. Recept je napsaný v kategorii Ostatní. Vyválíme kruh o velikosti 26 cm (průměr) + 2 x výška vrchního korpusu. Dort pořeme krémem. Horní třetinu dortu potáhneme vyváleným plátem. Spodní část dortu obsypeme strouhanou nugátovou čokoládou. Zdobíme dle vlastního uvážení.

Mohlo by Vás zajímat

Čokoládový dort nepečený
Vodu a kakao svaříme na hustou kaši, máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Vše smícháme, přidáme piškotovou strouhanku, trochu rumu a mleté ořech...
 · 
Čokoládový batul
1. Předehřejeme troubu na 175 °C Malou dortovou formu (průměr 18 cm) vyložíme buď papírem na pečení, nebo vymažeme máslem. 2. Máslo utřeme do ...
 ·  · 01:10
Čokoládový dort
Příprava: Nejprve si nadrobno nakrájíme čokoládu. Pak oddělí me bílky od žloutků, smícháme je se 3 lžícemi studené vody a ušle-háme tuhý sníh. Po...
 ·  · 01:10 · 01:45
Slavnostní čokoládový dort
Z bílků a 3 lžic studené vody připravíme pevný sníh, do kterého zamícháme cukr. Žloutky ušleháme do pěny. Přidáme změklou čokoládu, postupně mouk...
 ·  · 01:10 · 01:45 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...