Croissant

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli. Necháme 30 minut vzejít. Do velké mísy prosijeme mouku, smícháme s cukrem a solí uděláme v ní důlek. Do důlku rozklepneme vejce, přidáme kvásek a ze všeho vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 2-3 hodiny kynout.
2 Když těsto dvojnásobně nabude, důkladně je prohněteme. Z těsta vyválíme čtverec. Máslo posypeme moukou a rozválíme je do čtverce. Čtverec másla umístíme nakoso doprostřed plátu. Rohy těsta k sobě složíme jako obálku a rozválíme, pokud možno na přesný obdélník. Těsto třikrát do sebe složíme. Znovu vyválíme, třikrát do sebe složíme a celý postup opakujeme. Zakryté vlhkou utěrkou dáme 15 min kynout. Vyválíme plát 50x30 cm a nakrájíme ho na 15 cm široké pásy. Podle pravítka vykrajujeme rádýlkem rovnoramenné trojúhelníky. Trojůhelníky stočíme od základny ke špičce a ohneme.
3 Narovnáme na vymaštěný plech a zakryté vlhkou utěrkou necháme zhruba 30 min kynout. Pečeme do zlatohněda 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Můžeme plnit kousky čokolády, strouhanými oříšky atd.

Mohlo by Vás zajímat

Pečená jablka s nugátovou omáčkou a zmrzlinou
JABLKA: 1. Celá jablka opatrně oloupeme a slupky dáme stranou. Jádřinec vydlabeme. 2. Croissant nakrájíme na menší kousky a smícháme s cukrem, ...
00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...