Dětský dort - ježek
00:44
Suroviny
na porce
-
Ingredience:
- Těsto na větší kulatou dortovou formu: 8 vajec, 250 g krystalového cukru, 180 g polohrubé mouky
- Pudingový krém do dortu: 1,5 l mléka, 6 pudinkových prášků (Zlatý klas), 180 g krystalového cukru, másla 1 kostka
-
Ozdoby:
- mandle, čokoláda, marcipánové ovoce, lístečky, hříbky, lentilky
Postup
1 Postup přípravy: Těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme na tuhý sníh. Do hotového sněhu opatrně vmícháme žloutky smíchané z troškou vody. Nakonec přidáme polohrubou mouku a zlehka zamícháme.
2 Pudingový krém: z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme klasický puding. Dáme zchladit, občas promícháme, aby se na povrchu neudělal škraloup. Puding musí mít pokojovou teplotu i s máslem jinak hrozí, že se nám srazí. Do vychlazeného pudingu vmícháme máslo a mixérem vyšleháme na hladký krém.
3 Tvar ježka: hotový kulatý dort po bocích vytvarujeme okrájením do tvaru ježka, rozřežeme a plníme pudingovým krémem a ovocem. Už naplněný dort natřeme celý krémem i z vrchu. Hlavičku uděláme z podlouhlých piškotů tak, že si položíme na sebe piškoty a zatřeme krémem. Na zádíčka ježka napícháme oloupané mandle a polijeme čokoládou.
4 Já jsem použila jako ozdoby různé marcipánové ovoce, lístečky a hříbky - vše je dostupné koupit v obchodě. Na očka jsem použila trochu krému a přidala lentilky i na nos. Je to trošku pracnější, ale rozzářená dětská očka stojí za to!
Mohlo by Vás zajímat
Do mísy dáme celá vejce, cukr a vyšleháme v robotu do husté pěny.
Při zapnuté metle pomalu nalijeme olej.
Do připraveného základu vmícháme postup...
· 01:30 ·
Žloutky utřeme s 3 lžícemi vody a 100 g cukru, 1 vanilkovým cukrem. Přidáme sníh, mouku, Solamyl a prášek do pečiva, mandle a promícháme. Vlijeme...
0,25 kg cukru, 1 vejce 5 dkg másla se tře a za stálého míchání přidává se po trošce 4 dkg kakaa, pak 0,25 l mléka, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce r...
1. Hnětené těsto: na vál prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Přidáme zbylé suroviny a dobře proděláme. Těsto vypracujeme do hladka (poku...
·
Komentáře