Dietní hovězí svíčková na smetaně i

1 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězí svíčkové 400 g
  • sůl
  • kořenové zeleniny 200 g
  • oleje 40 g
  • cibule 780 g
  • hladké mouky 20 g
  • smetany light 600 g
  • ocet
  • brusinkového kompotu 200 g
  • umělé sladidlo
  • koření:
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • Příloha - hrníčkové knedlíky:
  • rohlíky na kostičky
  • sůl
  • žloutky 2
  • mléka 1 šálek
  • hrubé mouky 1 šálek
  • olej na vymazání hrníčků

Postup

1 Očistěnou zeleninu nakrájíme na kostky, orestujeme na tuku, vložíme svíčkovou a necháme opéci. Pak podlijeme vodou přidáme koření a necháme péci do měkka. Hotové maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme za stálého míchání. Dochutíme cukrem nebo umělým sladidlem a octem. Jako přílohu podáváme s hrníčkový knedlík, připraveným smícháním uvedených surovin uvařením, jak název napovídá, v hrníčcích nebo skleničkách.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...