Domácí dortový korpus
Postup
1 1. Do mísy dáme olej, mléko, vejce, cukr a vanilínový cukr a vše šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček asi 2-3 minuty. Pak snížíme otáčky šlehače na nejnižší stupeň a přisypáváme mouku prosátou s kypřicím práškem a solí. Zpracujeme hladké těsto.
2 2. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme stěrkou. Pečeme při teplotě cca 170-180 °C po dobu 35-45 minut.
3 3. Po upečení necháme 5 minut odstát, pak uvolníme nožem okraj formy, stáhneme pečící papír a korpus necháme zcela vychladnout. Zdobíme dle libosti – marmeládou, náplní, polevou.
Poznámka
původní (historické) náklady na výrobu: 5,60 KčMohlo by Vás zajímat
Do mísy dáme celá vejce, cukr a vyšleháme v robotu do husté pěny.
Při zapnuté metle pomalu nalijeme olej.
Do připraveného základu vmícháme postup...
· 01:30 ·
1. Hnětené těsto: na vál prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Přidáme zbylé suroviny a dobře proděláme. Těsto vypracujeme do hladka (poku...
·
Základ:
1. Vejce s cukrem, solí a 2 lžícemi horké vody šleháme 8 minut ruční metlou elektrického šlehače do pěny. Troubu předehřejeme na 190°C.
...
· 03:40
Piškotové těsto zaděláváme ve dvou dávkách po sobě (stejné těsto, pečeme postupně 2 plechy – výše uvedené množství surovin je vždy 2x 1 dávka). C...
·
Komentáře