Dušená chobotnice

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • chobotnice (mražené) 600 g
  • rajčata 4
  • větší cibule 1
  • stroužky česneku 4
  • větší paprika 1
  • oleje 50 g
  • červeného vína 1,5 dl
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř
  • sůl

Postup

1 Postup přípravy: Chobotnice necháme z volna rozmrazit, nakrájíme na kousky. Cibuli, rajčata, papriku nakrájíme na plátky i s česnekem. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mírně zpěníme, vložíme maso z chobotnice. Přidáme rajčata, papriku, česnek, bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme. Dle potřeby mícháme a podléváme vínem.

Mohlo by Vás zajímat

Smažené chobotnice
Chobotnice propláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kolečka široká asi 1 cm. V míse smícháme všechny ostatní přísady a v této směsi kolečka cho...
Chobotnice Ju-jü
Příprava: Chobotnici vykuchat, stáhnout kůži pokud jde. Odstranit přísavky a hodně šikmo nakrájet na velice tenké plátky. Asi na 10 sec. dát do...
 · 00:20
Chobotnice s kapary
Chobotnice omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 1 cm široká kolečka. Na rozpáleném oleji chvíli orestujeme kapary, přidáme nakrájené chobotnice a za ...
 · 00:20 · 00:20
Stuffat tal-qarnit neboli vařená chobotnice
Očištěnou chobotnici jsme nakrájenou vařili ve slané vodě asi půl hodiny. Nebuďte překvapeni, chobotnice pustí do vody zbytky svého barviva a vod...
 · 00:20 · 00:20
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...