Empanadas z Mexika

Empanadas z Mexika
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Nádivka:
  • mletého vepřového, nebo kuřecího 900 g
  • sředné cibule na jemno posekané 2
  • chili papričky (odstraněná žábra a semínka, chcete-li méně pálivé) 2
  • lžíčky chili prášku 0,5
  • x 340ml konzerva rajčat posekaných 2
  • hrubá sůl a čerstvě pomletý pepř
  • posekaného koriandru setého 1 hrnek
  • Těsto:
  • hrnky polohrubé mouky + víc na posypání válu 4
  • lžíčky prášku do pečiva 2
  • lžíčky soli 2
  • studeného másla nakrájeného na kousky 110 g
  • studené vody 1 hrnek
  • velké vejce našlehané s 1 lžící studené vody (těsně před použitím) 1

Postup

1 Nádivka:
2 Na suché pánvi osmažit mleté maso, rozbíjet jej vařečkou na malé kousky a míchat asi po 5-7min., až ztratí svoji růžovou barvu.
3 Přidat cibul a chili a smažit asi 5 min. do měkka. Zamíchat dovnitř chili prášek a přidat rajčata. Vařit do zhoustnutí asi 12-15min. Ochutit solí, pepřem a koriandrem.
4 Připravit těsto:
5 V míse smíchat mouku, prášek do pečiva a sůl. Pomocí prstů rozdrobit dovnitř máslo, jako na drobenku. Přidat pouze tolik vody, aby se těsto spojilo.
6 Přendat těsto na lehce pomoučený povrch, rozdělit ho na polovinu a každou hníst asi 2x-3x na hladkou kouli. Rozkrojit koule na 0,25, přikrýt plastickým filmem a nechat je trochu nabýt na objemu, asi 20min. Z každého kousku těsta vytvořit kuličku.
7 Na pomoučeném vále každou kuličku vyválet na 20cm placku. Rozdělit na placky nádivku a tu rozprostřít po celé polovině placky, až na 1.2cm okraj.
8 Potřít okraj vodou, přeložit placku napůl a okraje zajistit stisknutím pomocí prstů a potom vidličky.
9 Předehřát troubu na 200°C.
10 Poskládat Empanadas na pečícím papírem vyložené plechy. Potřít jejich povrch vejcem (okraje s vroubky po vidličce raději nepotírat). Péct asi 30-40mn. do zlatohněda. Rotovat plechy uprostřed doby pečení.
11 TIP: Espanadas se mouhou neupečené jednotlivě zmrazit zabalené do plastického filmu a vložené do zmražovacího sáčku. Mohou se zmarzit na 3 měsíce. Nemusí se rozmražovat před pečením.
12 Původní kuchyní tohoto receptu je Mexiko

Mohlo by Vás zajímat

Argentinské empanadas
1. Mouku prosijeme a do vytvořeného důlku roudrobíme droždí a kousky másla. Přidáme sůl, přilijeme vlažnou vpdu a vypracujeme těsto, které nechám...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...