Hospodský hovězí guláš

0 hodnocení01:20velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 1. Cibule očistíme. Jednu nebo dvě nakrájíme na jemná kolečka a odložíme je stranou. Těmi budeme guláš zdobit. Zbytek cibule nakrájíme najemno. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
2 2. V papiňáku rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso a pečlivě jej osmahneme.
3 3. Přidáme kmín, papriku a pepř. Vše krátce zpěníme. Přidáme majoránku, rajský protlak, bujony a lehce maso podlijeme. Směs mícháme, než maso začne pouštět šťávu. Pak maso pořádně podlijeme, přiklopíme poklicí a dusíme vše 35 minut.
4 4. Hrnec odstavíme z ohně a necháme vše dojít – dokud hrnec vychladne. Z vychladlého hrnce vybereme všechno maso a základ rozmixujeme. Guláš tak bude jemný a krémový a navíc už není třeba zahušťovat. Pokud ale máme guláš rádi hustější, zahustíme ho zásmažkou a základ ještě provaříme asi 5 minut.
5 5. Maso vrátíme do hrnce, zamícháme necháme ho prohřát.
6 6. Guláš podáváme knedlíky nebo pečivem a zdobíme ho odloženou nakrájenou cibulí.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...